تجارت جهانی سیگار( خرید و فروش سیگار ) +فیلیپ موریس
بازار گرم سیگار

1-پنج تجارت در دنيا وجود دارد كه ارزش آنها به چند صد ميليارد دلار مي‌رسد. اين پنج تجارت عبارتند از اسلحه، دارو، مواد مخدر، مشروبات الكلي و مواد دخاني. شايد به همين دليل باشد كه برخي براي تسخير بازار سيگار سر و دست مي‌شكنند. در سال ۲۰۰۸ سیگار سومین صنعت سودآور در جهان بعد از صنعت نفت خام و داروسازی بوده‌است. سود حاصل از فروش سیگار ( دو سوم میزان فروش شرکت­های دخانی بین­المللی سود خالص است )به اندازه‌ای سرشار است که دولت‌ها حاضر به کاهش فروش سیگار در کشورهای دیگر و در کشور خودشان نیستند.


2-بازار دخانيات را در همه‌ جاي دنيا بازار گرگ‌ها لقب داده‌اند. بازاري كه فعالان آن هميشه با چشمان باز مي‌خوابند و هر كسي را به جمع محدود خود راه نمي‌دهند.تجارت جهانی و خرید و فروش سیگار

3-به گفته مسئولان شرکت دخانیات درآمد مصرف سیگار در ایران در صورتی که واردات سیگار قانونی شود ۱۸ هزار میلیارد تومان خواهد بود. شرکت دخانیات ایران را می‌توان از سودآورترین شرکت‌های دولتی در بخش صنایع و معادن دانست.

4-به گزارش خبرگزاری بی‌بی‌سی ایران در سال ۲۰۰۵ بعد از ژاپن و عربستان سعودی سومين مصرف کننده بزرگ سيگارهای آمريکايی در جهان است.مهم­ترین کالای مجاز صادراتی سال­های اخیر شرکت­های آمریکایی به ایران سیگار بوده است.

5-بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی حدود ۶ میلیون هکتار از بهترین زمین های کشاورزی جهان زیر کشت تنباکو و توتون قرار دارد. آمریکا به عنوان بزرگترین کشور تولید کننده سیگار در جهان تنها ۳% سیگار تولید شده را در کشور خود مصرف می کند و بقیه را به کشورهای فقیر و در حال توسعه صادر می کند.

6-درآمد سالانه یک کارخانه سیگار آمریکایی معادل ۱۵ سال فروش نفت ایران است.سالانه شرکت های آمریکایی از فروش سیگار بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار کسب درآمد می کنند.

7-در حالی که در کشورهای غربی مصرف سیگار مدام در حال کاهش است، متاسفانه سود تجارت و مالیات سیگار سبب شده تا برخی از کشورهای در حال توسعه اقدامات عملی مقابله با سیگار نداشته باشند.

8-مصرف سیگار در ایالات متحده امریکا(از جمله سلاطین برندهای سیگار) از 1996 تا سال 2006 به نصف کاهش یافته و میزان مصرف آن در بین بزرگسالان از 42 درصد بزرگسالان این کشور به نزدیک به 20 درصد جمعیت بزرگسال امریکا رسیده است.

9-در چین که از نظر اقتصادی نیز به یکی از بزرگترین غول های جهانی تبدیل شده است، بیش از 300 میلیون نفر سیگاری وجود دارد، دولت چین به دلیل در اختیار داشتن انحصار تولید و عرضه توتون و تنباکو از برنامه های مبارزه با دخانیات استقبال چندانی نمیکند.

10-بر اساس گزارشی که بنیاد خیریه بلومبرگ به تازگی توسط رویترز منتشر کرده است، صنعت تنباکو 10 درصد درآمدهای مالیاتی چین را به خود اختصاص داده و درآمدهای دولت چین از این محل در سال 2011 با افزایش 22 درصدی به 119 میلیارد دلار رسیده است.

11-جون فوستر فريزر در كتاب (يهودى فاتح) كه در سال1916 چاپ شده است مى‏نويسد:تجارت ويسكى در آمريكا، منحصر به يهود است. و 80٪ از اعضاى كابينه بازرگانان شراب، يـهودى هستند چنانچه تجارت انـواع سيگار هم منحصر به يهود است.

12-مارلبورو یکی از شرکت های وابسته به فیلیپ موریس:پس از کشف کاربرد توتون توسط لوئیس دوتوز(که وی را پدر سلطه یهود بر تجارت توتون به شکل امروز میدانند)دخانیات و مصرف آن در اختیار یهود قرار گرفت و ساختار ایجاد کالای اضافی و مازادی که هیچ توجیه منطقی برای مصرف آن وجود ندارد را در آمریکا بوجود آورد.یهودیان به شکل انحصاری شروع به تولید گسترده دخانیات و پس از آن مواد مخدر در دنیا کردند و به شکل بی رقیب ثروت بسیاری را از این راه بدست آوردند.در این میان میتوان فیلیپ موریس را زر سالار یهودی نامید.تولید و پخش سیگار جهان در انحصار چند شرکت قدرتمند و حمایت شده است.بر اساس پژوهش های یکی از کارشناسان صنایع سیگار سازی به نام "روی باری" به طور متوسط 35 درصد از بهای هر نخ سیگار،سود فروش آن می باشد.این سود قابل توجه ناشی از خرید توتون ارزان قیمت است که کشورهای جهانقاچاق و مافیای سیگار سومی و یا در حال توسعه تامین کنندگان واقعی آن می باشند که همین امر سبب پیشرفت سریع و چشمگیر صنایع سیگار سازی شده است.در سال 1991 شرکتهای بزرگ سیگار سازی در جهان 5 تریلیون و 500 نخ سیگار توزیع کرده اند که 6 شرکت بازار جهانی سیگار به صورت انحصاری سود آن را در اختیار گرفته اند.در این میان شرکت فیلیپ موریس بیشترین سهم را به خود اختصاص می دهد.هنگامی که در سال 1995 در مجلس اوکراین قانونی برای منع مصرف سیگار به تصویب رسید شرکت فیلیپ موریس تمام سعی خود را به کار انداخت تا این قانون را به تعلیق در آورد تا اینکه در ژوئیه 1996 باعث تجدید نظر در قانون فوق شد و بعد از آن دامنه تبلیغات برای مصرف سیگار چنان کیف را فراگرفت که گاهی برای مثال پایتخت را سرزمین مارلبورو می نامیدند.کمپانی صهیونیستی فیلیپ موریس یکی از بزرگترین تولید کنندگان سیگار در دنیا تنها از فروش سیگار به مسلمانان هر روز 80 میلیون دلار سود میبرد و 1.2 درصد سود خود را به خزانه دولت اسرائیل واریز میکند.
آلبانی، بحرين، بيليز، بوليوی، بوتسوانا، کمبوجيه، کامرون، استونی، گرجستان، غنا، هندوراس، جامايکا، اردن، مقدونيه، مالاوی، مالت، مالدوا، مغولستان، ناميبی، نپال، پاراگوئه، سنگال، تاجيکستان، توگو، اوگاندا، زامبيا، زيمبابوه.

13-ارزيابي‌ها حاكي از آن است كه سالانه حدود چهار ميليارد نخ سيگار مارلبورو به ایران قاچاق مي‌شود واگر واردات اين سيگار آزاد شود، ميزان آن به 8 تا 9 ميليارد نخ مي‌رسد.

80-14 درصد صمغ عربی در سودان تولید می‌شود؛ که بخش مهمی آز آن از دارایی‌های اسامه بن لادن بوده‌است .(صمغ عربی که در سیگارسازی نیز به عنوان چسبنده کاغذ سیگار استفاده می شود.)

15-در خلال چند دهه گذشته مصرف دخانيات در مردان دنيا در يك حد متوسط ثابت مانده اما در زنان افزايش يافته است؛ چرا كه در اين سال‌ها كمپاني‌هاي دخانياتي دقت و برنامه‌ريزي خود را براي سيگاري كردن قشر زنان كه نصف يك جامعه را تشكيل مي‌دهند، منعطف كرده و از تمركز روي مردان خارج شدند.كمپاني‌هاي دخانياتي از جريانات فمينيستي سوء استفاده كرده و سيگار را يك رفتار مردانه و مناسب مطرح كردند. بر اين اساس است كه امسال سازمان بهداشت جهاني بواسطه در نظر گرفتن شعار «جنسيت و دخانيات با تاكيد بر حفاظت زنان در مقابل استعمال دخانيات» در روز جهاني بدون دخانيات، اين عمل را در جوامع آگاه سازي كرده و به زنان هشدار مي‌دهد كه تحت تاثير تبليغات قرار نگيرند.

16-در زنان تحصيل كرده  افزايش مصرف  سیگاربيشتر از زنان بیسواد است.

17- سيگارهايي با برندهاي زنانه و نام‌هاي معروف مد و عطر زنانه  از ترفندهاي شركت‌هاي دخانياتي براي جلب زنان به مصرف سيگار است. كمپاني‌هاي دخانياتي بواسطه چنين اقداماتي در نظر دارند زنان را تحت تاثير قرار داده تا مصرف سيگار در آنها افزايش يابد كه در صورت افزايش جمعيت زنان سيگاري، نسل‌ بعدي افراد سيگاري بيشتري خواهد داشت.در روسيه  براي جلب زنان به مصرف سيگار حتي شامل بسته بندي سيگار به شکل جعبه جواهرات، بطري هاي عطر و همچنين فروش سيگار با مارک هاي معروف لباس و تجملاتي مي شود.

18-بازار تنباکو در جهان توسط سه کشور آمریکا، انگلیس و ژاپن کنترل می شود.

19-میزان کل تولید برگ سبز تنباکوی جهان در سال ۲۰۰۵ به ۶٫۳۸ میلیون تن بالغ میگردد

20-روزانه ۱۵ میلیارد نخ سیگار در سراسر جهان خریداری میشود، به عبارت دیگر هر دقیقه ۱۰ میلیون نخ و یا ۵٫۶ تریلیون نخ در سال

21-در سال ۱۹۹۶ از کل زباله های جمع آوری شده در امریکا ۲۰ درصد مربوط به ته سیگار بوده است

22-هزينة يک پاکت سيگار در : لائوس معادل 6 کيلو برنج می‌باشد.صربستان معادل 7/0 کيلو ماهی می‌باشد.الجزاير معادل 40 عدد تخم مرغ می‌باشد.ارمنستان معادل 5 تا 8 کيلو سيب می‌باشد.

23-شرکت فيليپ موريس، شرکت دخانيات ژاپن و شرکت BAT بزرگترين شرکتهای دخانياتی در جهان می‌باشند. در سال 2002 اين شرکتها درآمدشان را که بيش از 121 ميليارد دلار بود ادغام نمودند. اين مبلغ بيشتر از مجموع توليد ناخالص داخلی کشورهای زير می‌باشد:

24-پنج سازنده برتر سيگار در سال 2003 : فيليپ موريس    ،       British American Tobacco       ،      شرکت دخانيات ژاپن    ،   گروه گالاهر  ،  آلتاديس

25-با وجوديکه کمتر از 5% افراد سيگاری جهان در آمريکا می‌باشند، شرکتهای دخانياتی اين کشور در سال 2001 بيش از 2/11 ميليارد دلار يا بيش از 31 ميليون دلار در روز صرف تبليغات سيگار نموده‌اند.

26-پنج کشور امریکا، برزیل، هند، ترکیه و چین بیشتر از دو سوّم تنباکو جهان را تولید می کنند

27-کمپانی های سیگار بیش از ۱۲میلیارد دلار سالانه برای بازار یابی و تبلیغات هزینه می کنند که بیشتر روی کودکان اثر می گذارداقتصاد و بازار سیگار

28-بیش از یک سوم تولید سیگار در دنیا توسط قاچاقچیان توزیع می شود و دلیل آن سود آوری بالایی است که حتی تمایل شرکتهای بزرگ دنیا برای بودن چنین مافیایی را فراهم کرده است.

29-کمپانی­های تولید دخانیات بعد از وضع قوانین ممنوعیت تبلیغات باایجاد کارخانجات تولید مواد غذایی و محصولات بهداشتی با نام تجاری سیگار خود به تبلیغ غیرمستقیم آن می­پردازند.

30-غول هاي بزرگ دخانياتي جهان براي کسب درآمد بيشتر، اخيرا اقدام به افزايش قيمت سيگار کرده اند. به گونه اي که در کشوري مثل انگليس بهاي هر بسته حاوي 20 نخ سيگار به 6 پوند (10 هزار و 500 تومان) رسيده است. اين شرکت ها در عين حال هزينه پرداختي براي خريد تنباکو از کشورهاي فقير مثل هند و مالاوي را نيز کاهش داده اند. لذا با وجود اين که بيش از 77 درصد از قيمت يک بسته سيگار را در کشوري مثل انگليس ماليات آن تشکيل مي دهد، توليد کنندگان سيگار نيز قيمت فروش آن را افزايش داده اند تا درآمدزايي خود را حفظ نمايند.

31-سازمان جهانی بهداشت صنعت دخانیات را به خاطر تشویق زنان در کشوهاری فقیر به کشیدن سیگار همان کلیشه‌های تبلیغاتی مورد استفاده در دهه‌ها قبل در کشورهای ثروتمند مورد انتقاد قرار داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه داگلاس بچر، کارشناس سازمان جهانی بهداشت در هنگام ارائه گزارشی در مورد مصرف دخانیات و زنان در آستانه روز جهانی بدون دخانیات در 31 ماه مه گفت: "صنعت دخانیات مانند یک ویروس جهش‌یافته است."

بچر می‌گوید در حالیکه شمار سیگاری‌ها در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OCED) تعداد سیگاری‌ها رو به کاهش است، "صنعت دخانیات به افق‌های جدید برای بازاریابی فراورده‌های‌شان ...به مرغزارهای سرسبزتر چشم دوخته‌اند."

این مسئله که صنعت دخانیات را به سوی کشورهای درحال توسعه که قوانین ضدسیگار آسان‌تری دارند جلب شده است و تولیدکنندگان سیگار را به استفاده از فنون  قدیمی برای کسب درآمد روی آورده‌اند، نگرانی سازمان جهانی بهداشت را برانگیخته است.

به گفته بچر این شرکت‌ها سیگار را با استفاده از کلیشه‌های تبلیغاتی که سیگار کشیدن را با آزادی زنان مرتبط می‌کند، آن نوع کلیشه‌هایی که دهه‌ها پیش در کشورهای ثروتمند برای تشویق به سیگار کشیدن به کار رفته‌اند، به فروش محصولات خود می‌پردازند.